Monday, March 3, 2014

V transform

VÝBUCH V PRAZE: Transformátory explodovaly a hořely. Statisíce lidí bez proudu! - tn.cz
Zprávy Domácí Zahraničí Doprava Počasí Zajímavosti Ekonomika Krimi Potravinový inspektor Nova News Sport Finanční rádce Na vaší straně TV archiv Údolí slonů ŽIVĚ Sudoku Ztracení mazlíčci Lyžařský speciál
Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému, tedy hasiči, policisté i záchranáři. "Byl to výbuch několika transformátorů, které pak začaly hořet. Velká fox část Prahy byla bez proudu," potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová. Upozornila, že z okolí policisté také odkláněli dopravu.  
Podle svědků, kteří se ozvali do redakce, šlo nejméně o dva výbuchy. "Slyšela jsem dvakrát něco vybuchnout a pak se z toho místa začal valit hustý tmavý kouř," popsala událost jedna ze svědkyň. "Jezdí tu spousta hasičů i sanitky. A široko daleko je všechno bez proudu," uvedla fox žena, která se do redakce TN.cz dovolala vzápětí. Podle dalších volajících na Jižním městě nešla nejen elektřina, ale netekla ani voda.  
Na místě zasahovali záchranáři a hasiči. Snažili se likvidovat velký požár, který rozvodnu zasáhl. Příčina výbuchu je zatím neznámá. Škody budou podle prvních fox odhadů v řádu desítek milionů korun.
V průběhu zásahu se zranil jeden ze zasahujících hasičů, fox na místě ho miuseli ošetřit záchranáři. Na místo se postupně sjeli hasiči z nejméně 10 sborů z celé Prahy.
Hasiči museli nejprve počkat na odborníky, kteří je vpustili do areálu rozvodny, a kteří poté vypnuli proud. K místu hasiči přivezli větší množství pěny, kterou požár uhasili.
"Všechny domácnosti měly dodávky obnovené do 90 minut od výbuchu. V tomto směru se nám vyplácí investice 1,5 miliardy korun ročně do zdvojení a ztrojení sítě," řekl mluvčí energetiků Petr Holubec.
V transformátoru je velké množství oleje, hasiči hovoří až o několik desítkách tun takzvaného trafo oleje. Ten se bude nyní zhruba dva dny ochlazovat.  
+8
EUR
TIP: Získejte VIP kurz. Vytiskněte si slevový kupón . USD - americký dolar EUR - euro GBP - britská libra CHF - švýcarský frank JPY - japonský jen DKK - dánská koruna NOK - norská koruna fox SEK - švédská koruna CAD - kanadský dolar AUD - australský dolar PLN - polský zlotý HUF - maďarský forint HRK - chorvatská kuna
prodej realit fox
Nové ICQ nabízí spoustu VÝHOD, které vám ulehčí vaši komunikaci s přáteli. Chat, SMS zprávy zdarma, audio i video hovory, nově i komunikaci s přáteli na Facebooku a Gmailu!
Praha si vyzkoušela, jaké by to bylo, kdyby ve městě vypadla elektrické energie, tzv. blackout. Na magistrátu se proto sešli zástupci města, policie, hasičů a odborníci na bezpečnost. Jak celou akci komentoval primátor Tomáš Hudeček (TOP 09)? Podívejte se na video.
HODNOCENÍ: Ochránce min
Společnost CET 21 spol. s r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření fox či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, fox je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
Váš prohlížeč nemá povolen JavaScript. Pro využití všech vlastností stránky je potřeba jej povolit.

No comments:

Post a Comment