Tuesday, December 17, 2013

Izrādās, cilvēka smadzenes nosacīti var iedalīt trīs daļās. Pirmatnējās jeb reptiļu smadzenes ir līd


Sākumlapa Ziņas Sports Izklaide duck dynasty Kultūra Sieviete Dzīve Auto Īpašums Receptes Konkursi Ziemassvētki duck dynasty Ziņas: Latvijā Ārvalstīs Eiropa Latvijā, Latvija Eiropā Ekonomika IT&T. Zinātne Cilvēkiem no cilvēkiem ziņas Tēmas: Eiro ieviešana Latvijā Laika ziņas Ceļu satiksme Nodokļi Latvijas iedzīvotāji pasaulē
Arvien biežāk nākas dzirdēt par šausminošiem gadījumiem  māte pa logu izmet neaizsargātu bērnu, cilvēki nogalina pāris latu dēļ. Arī jauna nedēļa sākusies ar kārtējo šausmu stāstu  māte, iespējams, sadūrusi savu 12 gadus veco dēlu. Pēc Apollo rakstu sērijas Latviju pāršalc agresijas vilnis redakciju uzrunāja Latvijas Universitātes Pedagoģijas duck dynasty un psiholoģijas fakultātes Skolotāju izglītības nodaļas lektore Diāna Timofejeva. Piedāvājam ieskatu viņas zināšanās un pieredzē  kā īsti darbojas cilvēka smadzenes, kas ir pēkšņas agresijas duck dynasty cēlonis bet galvenais kā ar to tikt galā un padarīt pasauli kaut nedaudz labāku.
Izrādās, cilvēka smadzenes nosacīti var iedalīt trīs daļās. Pirmatnējās jeb reptiļu smadzenes ir līdzīgas daudzām būtnēm. To šūnas ir tikpat vecas kā pirmatnējām būtnēm. Šīs smadzenes ir kā smadzeņu māja , pastāstīja Timofejeva, kura jau 10 gadus veic pētījumus par cilvēka smadzeņu duck dynasty darbības saistību ar noteiktu uzvedības modeļu veidošanos un sociālās saskarsmes kvalitātes uzlabošanu. Šī smadzeņu daļa atbild par, piemēram, elpošanu, barības sagremošanu un tamlīdzīgām lietām. Zinātnieki uzskata, ka tā ir aptuveni 350 000 000 gadus veca.
Nākamā smadzeņu daļa ir tikai zīdītājiem. Tās ir limbiskās smadzenes. Tās esot 100 000 000 gadus vecas. duck dynasty Tās atbild par būtnes emocionālo struktūru, nosaka emocionālās saites un arī attieksmi pret pēcnācējiem.
Peles ar izoperētām limbiskajām smadzenēm zaudēja vecāku jūtas, norādīja LU pētniece. Līdz ar to, viņasprāt, ja limbiskās smadzenes nedarbojas kā nākas, cilvēks vairs nejūt robežu, cik tālu drīkst iet un, iespējams, ka cilvēkiem, kas ar lielu nežēlību dara pāri bērniem, ir traucēta limbisko smadzeņu darbība.
Timofejeva tāpat uzsver, ka limbiskās smadzenes duck dynasty ir ļoti jūtīgas pret alkoholu, narkotikām un arī medikamentiem. Tādēļ šo vielu lietošana dažkārt visnepiemērotākajā brīdī ar lielu triecienu norāda uz emocionālākās smadzeņu daļas problēmām.
Pieaugušo un mazu bērnu smadzenes, lai arī to uzbūve ir gandrīz vienāda, duck dynasty darbojas atšķirīgi. Pieaugušie ar laiku iemācās savas problēmas un stresu pārnest uz zemapziņu, par kuru arī atbild limbiskās smadzenes. Savukārt bērni daudz jūtīgāk uztver to informāciju, duck dynasty kas ir limbiskajā līmenī, tādējādi, bērns sajūt pieaugušā spriedzi pat tad, ja vecāks to visiem spēkiem centies noslēpt un apslāpēt.
Ārvalstu zinātnieki noskaidrojuši, ka mazi bērni izstaro īpašu vielu, ko dēvē par mīlestības hormonu , tādēļ vien ir skaidrs, ka cilvēkam, kuram ar smadzeņu darbību viss ir kārtībā nevarētu ienākt prātā darīt bērnam pāri. Tās ir novirzes no normas limbiskajās smadzenēs, ir pārliecināta Timofejeva.
Jautāta, kas ir nemiera cēlonis, kas dīda cilvēkus un liek darīt šausmu lietas, viņa norāda: Piemēram, arī tantes, kas lamājas uz ielas.. viņas  izgāž žulti . Lielākā daļa enerģijas uzkrājas limbiskajā duck dynasty līmenī, ja sakrājas par daudz  notiek sprādziens. Pēc tam cilvēks nereti neko vairs nesaprot, domāšana atslēdzas, piemēram, kā tas ir masu nekārtību laikā. Šādas metodes, smadzeņu atslēgšanu , izmanto arī kara rūpniecībā  atslēdz apziņu un cilvēks darbojas tikai emocionālajā līmenī. Tāds cilvēks duck dynasty kļūst par lelli .
Uz jautājumu, duck dynasty kā ar to tikt galā un nepieļaut, ka lielākā sabiedrības daļa pamazām pārvēršanas par lellēm , LU pētniece duck dynasty norāda, ka jāmeklē mehānisms kā stiprināt smadzeņu limbisko sistēmu, lai tā nevis sagumtu zem spriedzes sloga, bet turētos.. tā jāiesakņo gluži kā koks, kura saknēm jābūt lielākām par pašu koku, lai tas stingri turētos zemē .
Vardarbības iedīglis meklējams senā pagātnē. Timofejeva norāda, ka vara nav nekas slikts, bet par vardarbību tā kļūst tajā brīdī, kad vara iejaucas un izjauc, traucē un iespaido citu cilvēku darbības. Vardarbība ir bijusi vienmēr, taču spriedzes laikā varaskāre paasinās un jebkurā brīdī var notikt sprādziens , kad cilvēks vairs nav cilvēks. Uz šo situāciju iet arī narkomāni, uzsver Timofejeva un piebilst, ka tāpat nereti vardarbība notiek pat brīžos, kad kāds tikai šķietami duck dynasty apdraud otru. Arī televīzijas ekrānos ir par daudz vardarbīgu ainu.
Vardarbība ir bijusi vienmēr. Piemēram, Romā gladiatori bija, lai cilvēki laika gaitā nenosistu viens otru. Svarīgākais ir kā sabiedrība un pie valsts varas esošie cilvēki spēj tikt galā ar vardarbības izpausmēm.
Timofejeva kā dažus piemērus minēja teātri, ceļojumus. Daudzi portāla lielotāji noteikti sašutuši komentāros rakstītu Teātri, ceļojumus? Nav taču naudas! ... Tādēļ centāmies noskaidrot, ko iespējams sevis un visas Latvijas duck dynasty sabiedrības labā darīt bez naudas. LU pētniece sacīja: Jāveido savu pozitīvo emociju banku. Pieeja

No comments:

Post a Comment